Het Skin EssentiA™ gamma is een innovatief en compleet verzorgingsprogramma voor de huid van gelaat en lichaam. De moisturisers, AVST 1 – 5 crèmes, bevatten vitamine A en een antioxidanten complex van vitaminen en plantenextracten. De concentraties vitamine A en C in de moisturisers worden verhoogd volgens het stappensysteem. Het is ten zeerste aanbevolen om dit stappensysteem nauwkeurig te volgen. De AVST moisturisers zijn gecertificeerd door het prestigieuze Zwitserse Vitaminen Instituut (Swiss Vitamin Institute).

Dit gamma bestaat uit 5 crèmes in 5 verschillende concentraties vitamine A en C. Alle crèmes bevatten bovendien anti-oxidanten, flavonoïden en opnamebevorderende stoffen. Vanaf AVST™ 3 bevatten ze ook een peptide die de aanmaak van collageen en elastine bevordert.

Voor de beste lange termijn resultaten, is het aangeraden om de concentratie van vitamine A en C op te bouwen. Zo zal de huid wennen aan de progressieve concentratie van actieve ingrediënten in de formules en zullen mogelijke retinoïde reacties voorkomen worden.

 

OIL FREE EYE MAKE UP REMOVER

Dit olievrij product met kalmede werking verwijdert zacht de oogmake-up zonder de huid rond de ogen uit te drogen.

Verwijdert alle niet-waterproof make-up zonder een vettig laagje achter te laten op de huid. Je huid voelt schoon, fris en gehydrateerd aan. Voor het verwijderen van waterproof make-up voeg een paar druppels Pre-Cleansing Oil toe.
Aanbevolen voor personen die contactlenzen dragen, voor gevoelige ogen en gevoelige huid.

Tip: De Eye-Makeup Remover is ook perfect als oogkompres te gebruiken: breng een ruime hoeveelheid aan op 2 wattenschijfjes, leg ze op je ogen (5 à 10 min.), zet een leuk muziekje op en ontspan.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

Provitamine B5 : antioxidant, hydrateert, kalmeert

Honeybush Thee extract : flavonoïde, antioxidant, verzacht, kalmeert

 

 

 

DUAL ACTION PRE-CLEANSING OIL

Een milde pre-reiniger met plantaardige oliën, die een diepe reiniging in de poriën bevordert door make-up, talg en onzuiverheden te verwijderen. Pre-Cleansing Oil verbetert tegelijk de hydratatie en geeft een gevoel van frisheid en comfort.

Lost alle overtollige talg, zonbeschermingsfactoren, make-up en onzuiverheden op.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

Jojoba zaadolie : kalmeert de gevoelige huid

Caprylic/Capric Triglyceride : derivaat van cocosnootolie, voorkomt vochtverdamping in de huid

Gehydrogeneerde Polydecene : polymeer, verbetert aanzienlijk de hydratatie en de barrièrefunctie van de hoornlaag waardoor schilfers door vochttekort verdwijnen; geeft een zijdezacht gevoel

Fragrance : natuurlijke geurstof

 

HYDRATING CLAY MASQUE

Hydrating Clay Masque bevat intens hydraterende ingrediënten en de fijnste klei om overtollig talg te absorberen en poriën te zuiveren. Dit masker kan tevens gebruikt worden als een ultrazachte gommage, waardoor de huid gladder en stralender wordt.

Dit multifunctioneel masker hydrateert en micro-exfolieert de huid en maakt het huidoppervlak glad waardoor de huid zachter aanvoelt en stralend oogt.

Tip: schakel dit product ook eens in als ‘nachtelijk hydratatiebommetje’: breng een dun laagje aan bovenop je nachtverzorging (als laatste stap in je skincare routine) en ga ermee slapen. ‘s Ochtends masseer je heel kort je gelaat met natte handen en spoel je alles af. Vervolgens start je je ochtendlijke skincare routine.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Minerale olie: uiterst geraffineerd, hydrateert, lost de talg in de poriën op
 • Kaoline: fijne, witte klei, absorbeert talg en onzuiverheden
 • Provitamine B5, vitamine E: antioxidanten, hydrateren

 

 

MILD CLEANSING LOTION

Een reinigingsmelk, die op een zachte en doeltreffende manier make-up, overtollige talg en onzuiverheden van de huid verwijdert terwijl de natuurlijke beschermlaag van de huid behouden wordt. Geeft je huid onmiddellijk een zacht en fris gevoel.

Deze luxueuze, hydraterende reiniger verwijdert alle onzuiverheden en respecteert de vochtbalans van de huid.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Sorbitol: houdt het vocht in de huid vast
 • Olijfolie esters: verzachten, hydrateren
 • Jojoba zaadolie: kalmeert de gevoelige huid
 • Gehydrogeneerde Polydecene: polymeer, verbetert de hydratatie en de barrièrefunctie van de hoornlaag aanzienlijk waardoor schilfers door vochttekort verdwijnen; geeft een zijdezacht gevoel aan de huid
 • Fragrance: natuurlijke geurstof

 

BOTANICAL INFUSED MOISTURISING TONER:

 

Deze toner bevordert de opname van de Environ moisturisers door de natuurlijke zuurmantel van de huid op peil te houden en de huid te hydrateren. Botanical Infused Moisturising Toner helpt ook de ongelijkmatige teint te egaliseren en zorgt voor een frisse, gezonde look.

De toner hydrateert de huid en verbetert de teint en textuur van de huid. De huid voelt fris en gehydrateerd aa en is klaar voor de volgende hydraterende stap.

Tip: De toner is een stap die helaas vaak wordt vergeten, of als onbelangrijk wordt bestempeld. Vele toners of ‘tonics’ bevatten niet veel meer dan water en een plantenextract, of erger nog, alcohol, en dienen enkel om de laatste restjes make-up van je huid verwijderen. Environ toners doen meer dan dat: ze houden de natuurlijke pH van je huid op peil én ze hydrateren.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Provitamine B5: antioxidant, hydrateert, kalmeert
 • Vitamine B3 (Niacinamide): hydrateert, stimuleert de celvernieuwing, controleert de pigmentvorming, ontstekingswerend
 • Sodium lactaat, Sodium PCA: houdt het vocht in de huid vast
 • Rozemarijn extract, Honeybush extract: flavonoïden, antioxidanten

 

ANTIOXIDANT & PEPTIDE EYE GEL

 

Deze zachte, dynamiserende ooggel is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de delicate huid rond de ogen. Dit product helpt bij het verzachten van de fijne lijntjes en verbetert de hydratatie, waardoor de huid strakker en jeugdiger oogt.

Wetenschappelijk geformuleerd om de delicate huid rondom de ogen te hydrateren en fijne lijntjes te bestrijden.

Tip: oogproducten breng je niet alleen onderaan je oogcontour aan, maar ook net onder de wenkbrauwen, je tekent met je ooggel een soort ‘brilletje’ rond je ogen. Breng de gel niet te dicht tegen je wimpers aan, door de temperatuur van je huid zal het product zich vanzelf over je huid verspreiden.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Vitamine A (Retinyl Palmitaat): normaliseert alle cel- en huidfuncties
 • Vitamine C (Ascorbyl Tetra Isopalmitaat): sterk antioxidant, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, versterkt haarvaten, verbleekt pigment
 • Vitamine E, Provitamine B5: antioxidanten, hydrateren
 • Bètacaroteen: flavonoïde, antioxidant
 • Matrixyl®, Dermaxyl®: peptiden, stimuleren de aanmaak van collageen en elastine
 • Tijm, Lupine: liftende en opspannende werking

 

STEP-UP

Jouw essentieel skin care programma

Wetenschappelijk is bewezen dat vitamine A een ongezonde, beschadigde huid zal herstellen en vernieuwen. Deze hydraterende crèmes in het Vitamin STEP-UP SYSTEM gaan de huid geleidelijk laten wennen aan een verhoogde hoeveelheid vitamine A om zo het vitamine A gehalte in de huid weer op niveau te brengen.

1

VITA-ANTIOXIDANT AVST MOISTURISER

Deze hydraterende crème bevat een lage concentratie vitamine A. De huid zal weer optimaal functioneren en het vochtgehalte wordt in balans gebracht.

Vita-antioxidant AVST 1 is de eerste moisturiser die men in het AVST stappensysteem gebruikt. De lage concentraties vitamine A en vitamine C dragen bij tot een beter gehydrateerde huid, doen fijne lijntjes vervagen en helpen de ongelijkmatige teint en een door zon beschadigde huid te verbeteren.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Vitamine A (Retinyl Palmitaat) : normaliseert alle cel- en huidfuncties
 • Vitamine C (Ascorbyl Tetra Isopalmitaat) : sterk antioxidant, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, versterkt haarvaten, verbleekt pigment
 • Vitamine E, Provitamine B5 : antioxidanten, hydrateren
 • Groene Thee,  Honeybush Thee en Rooibos Thee extract, Resveratrol en Bètacaroteen : flavonoïden, antioxidanten

VITA-ANTIOXIDANT AVST GEL


Deze hydraterende gel bevat een lage concentratie van vitamine A en vitamine C en helpt in combinatie met antioxidanten de huid weer gezond te maken.

Vita-antioxidant AVST Gel is ideaal voor de vochtarme en verstopte huid en helpt bij het kalmeren van roodheid, gevoelige en geïrriteerde huid.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Vitamine A (Retinyl Palmitaat) : normaliseert alle cel- en huidfuncties
 • Vitamine C (Ascorbyl Tetra Isopalmitaat) : sterk antioxidant, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, versterkt haarvaten, verbleekt pigment
 • Vitamine E, Provitamine B5 : antioxidanten, hydrateren
 • Bètacaroteen : flavonoïde, antioxidant

 

2

VITA-ANTIOXIDANT AVST MOISTURISER 2

Deze hydraterende crème bevat een gemiddelde concentratie vitamine A die de huidcellen helpt te herstellen. De huidtextuur is egaler, de huid ziet er jonger uit en heeft een gezonde, stralende glow.

Vita-antioxidant AVST 2 is de tweede stap in het AVST stappensysteem. De middelmatige concentraties vitamine A en vitamine C dragen bij tot een gladdere en beter gehydrateerde huid, doen fijne lijntjes vervagen en helpen de ongelijkmatige teint en een door zon beschadigde huid te verbeteren.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Vitamine A (Retinyl Palmitaat): normaliseert alle cel- en huidfuncties
 • Vitamine C (Ascorbyl Tetra Isopalmitaat): sterk antioxidant, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, versterkt haarvaten, verbleekt pigment
 • Vitamine E, Provitamine B5: antioxidanten, hydrateren
 • Groene Thee,  Honeybush Thee en Rooibos Thee extract, Resveratrol en Bètacaroteen: flavonoïden, antioxidanten

3

VITA-ANTIOXIDANT AVST MOISTURISER 3

Deze hydraterende crème bevat een gemiddelde tot hoge concentratie vitamine A die in combinatie met krachtige antioxidanten en een peptide de veerkracht van de huid verbetert.

Vita-antioxidant AVST 3, verrijkt met peptiden, is de derde stap in het AVST stappensysteem. De relatief hoge concentraties vitamine A en vitamine C en peptiden dragen bij tot een gladdere en beter gehydrateerde huid, doen fijne lijntjes en rimpels vervagen en helpen de ongelijkmatige teint en een door zon beschadigde huid te verbeteren.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Vitamine A (Retinyl Palmitaat): normaliseert alle cel- en huidfuncties
 • Vitamine C (Ascorbyl Tetra Isopalmitaat): sterk antioxidant, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, versterkt haarvaten, verbleekt pigment
 • Vitamine E, Provitamine B5: antioxidanten, hydrateren
 • Groene Thee,  Honeybush Thee en Rooibos Thee extract, Resveratrol en Bètacaroteen: flavonoïden, antioxidanten
 • Matrixyl®: peptide, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine

4

VITA-ANTIOXIDANT AVST MOISTURISER 4

De vierde crème bevat een grote hoeveelheid vitamine A om tekenen van zonneschade en huidveroudering te vervagen.

Vita-antioxidant AVST 4, verrijkt met peptiden,  is de vierde stap in het AVST stappensysteem. De hoge concentraties vitamine A en vitamine C en peptiden dragen bij tot een gladdere en beter gehydrateerde huid, doen fijne lijntjes en rimpels vervagen en helpen de ongelijkmatige teint en een door zon beschadigde huid te verbeteren.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Vitamine A (Retinyl Acetaat): normaliseert alle cel- en huidfuncties
 • Vitamine C (Ascorbyl Tetra Isopalmitaat): sterk antioxidant, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, versterkt haarvaten, verbleekt pigment
 • Vitamine E, Provitamine B5: antioxidanten, hydrateren
 • Groene Thee,  Honeybush Thee en Rooibos Thee extract, Resveratrol en Bètacaroteen: flavonoïden, antioxidanten
 • Matrixyl®: peptide, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine

5

VITA-ANTIOXIDANT AVST MOISTURISER 5

De laatste crème in het rijtje bevat de hoogste concentratie vitamine A die fijne lijntjes gaat verminderen.

Vita-antioxidant AVST 5, verrijkt met peptiden, is de vijfde en laatste stap in het AVST stappensysteem. De hoogste concentraties vitamine A en vitamine C in dit gamma en de peptiden dragen bij tot een gladdere en beter gehydrateerde huid, doen fijne lijntjes en rimpels vervagen en helpen de ongelijkmatige teint en een door zon beschadigde huid te verbeteren.

ACTIEVE INGREDIËNTEN

 • Vitamine A (Retinyl Palmitaat & Retinyl Acetaat): normaliseert alle cel- en huidfuncties
 • Vitamine C (Ascorbyl Tetra Isopalmitaat): sterk antioxidant, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, versterkt haarvaten, verbleekt pigment
 • Vitamine E, Provitamine B5: antioxidanten, hydrateren
 • Groene Thee,  Honeybush Thee en Rooibos Thee extract, Resveratrol en Bètacaroteen: flavonoïden, antioxidanten
 • Matrixyl®: peptide, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine